Hede Hollywood drømme

Af Peter Krogh

Elvis forelskede sig i film, da han i 1948 så sin første film: ”Abbot & Costello Meet Frankestein”. De store idoler var Marlon Brando, Tony Curtis og James Dean. Hele sin barndom og ungdom drømte Elvis om at få chancen i Hollywood, og efter at have indspillet de første par fortæller han Parker at han ikke længere ønskede at synge i hans film, men gerne vil prøve sig af som ”rigtigt” skuespiller. Elvis udtaler blandt andet i et radiointerview, “Jeg har tænkt mig at være en seriøs skuespiller”. Men obersten fastholder at Elvis fans forventede ham til at synge i sidste ende Elvis gav i.

Og det er jo Parker i en nøddeskal. Ikke satse for meget. Det der har givet penge i fortiden, vil sikkert også give penge fremover.

I 1958, har Robert Mitchum hovedrollen som Lucas Doolin i filmen ”Thunder Road”. På Mitchum´s anmodning skrives rollen som Lucas´s broder, Robin, med Elvis i tankerne, Mitchum afleverede personligt manuskriptet til Elvis i Los Angeles. Elvis var ivrig efter at spille rollen, men Parker forlangte et honorar større end filmens samlede budget. Her endte forhandlingerne naturligvis. Mitchum søn, James, fik i stedet rollen, og det fungerede fint på grund af den tætte fysiske lighed mellem far og søn.

Samme år ønsker producer og instruktør Stanley Kramer at Elvis skal spille ved siden af Sydney Poitier i den stærke dramatiske ”The Defiant One”. Elvis drømte om en rolle som denne, men obersten siger igen nej. Rollen gik i stedet til Tony Curtis, som vandt en Oscar-nominering.

I 1969 gentager historien sig. Elvis blev tilbudt en rolle i ”Midnight Cowboy” overfor Dustin Hoffman. Igen obersten vendte tommelfingeren ned ad og Jon Voight vandt en Oscar nominering for rollen.

Efter at have overværet Elvis’ midnat show den 28. marts 1975 mødes Streisand med Elvis backstage. Hun beder specifikt Elvis om at spille overfor hende i filmen “A Star Is Born” – en rolle, som senere gik til Kris Kristofferson. Endnu engang hedder stenen i skoen…. Ja, Tom Parker. Han ønsker ikke Elvis´ navn skal stå under Streisand´ på plakaten. Var han måske nervøs for nogle skulle fortælle Elvis hvordan en manager/klient-kontrakt normalt er skruet sammen ?!

 


Videre til næste anekdote
Hotel uden aircondition