Vi kan vel alle tage fejl…

 The Arthur Godfrey Talent Show

af Peter Krogh

Efter Elvis og gutterne i februar 1955 for første gang spillede i nordstaterne, anbefalede discjockey Bill Randle at Bob Neal (Elvis´ manager på det tidspunkt) skulle tage kontakt til en af Randles venner hos CBS-TV.

Randles ven arbejdede på The Arthur Godfrey Talent Show, et TV-show med amatører som kørte med stor succes.

Det er også i Februar Elvis og Bob Neal starter samarbejdet med Hank Snows manager Colonel Tom Parker.

4. marts 1955, Texas

I starten af marts modtager Parker et telegram med en invitation til at deltage i talent-showet, som Bill Randel havde anbefalet så varmt måneden før. På vanlig Parker maner lyder svaret ”Jeg (Tom P.) betaler for turen, hvis Bob Neal giver mig rettighederne til de events som måtte blive en følge af turen”. Og sådan bliver det.

Den 23. marts 1955 sidder Elvis for første gang nogensinde i et fly. Turen går fra Houston, TX til New York for at tage optagelsesprøven til tv-showet The Arthur Godfrey Talent Show. Vinder Elvis konkurrencen skal han optræde hver morgen de næste tre uger i Godfreys morgenprogram.

Hverken Elvis, Scotty eller Bill har tidligere været i New York, så efter ankomsten tager de på sightseeing i The Big Apple. Hen på eftermiddagen tager de undergrundsbanen til 501 Madison Avenue hvor prøven skal holdes.

Reaktionerne på optagelsesprøve var alt andet end gode. Med ordene ”Don’t call us, we will call you” forlod Memphis drengene bygningen.

Elvis var temmelig oprevet og tog ikke afslaget ret godt. Den unge rebel var måske ikke helt ligeglad med hvad folk tænkte om ham !?

 

I april modtog Bill Randle et brev fra sin ven på tv-showet. Vennen fortæller at den unge Elvis overhovedet ikke er klar til det store gennembrud og at han til prøverne virkede både dårlig klædt og uforberedt.

Et lille års tid senere var det Randle som havde håneretten….

 


Videre til næste anekdote
Reklamekampagne for Hungerford Furniture