Poplar Tunes – Elvis’ fortrukne pladebutik

Af Peter Krogh

Pladebutikken Poplar Tunes har haft store betydning for flere af Memphis´ musikere. Efter sigende kom en ukendt B.B. King ind i butikken med sin guitar, og gav sig til at spille. Det gjorde han så godt, at butikken ejer Joe Coughi ringede til en ven på den lokale radiostation som gav King sin første chance som musikere. Butikken var kendt som , stedet hvor man kunne finde de nyeste ting. Af samme grund havde butikken hver mandag besøg af området disc-jockeys og jukebox-ejere, her iblandet Dewey Philips.

Poplar Tune lå på adressen 308 Poplar Avenue, ikke mange minutters gang fra Lauderdale Courts hvor Elvis boede med sine forældre. Så det var her den unge Elvis købte sine plader og formede sin musiksmag. Joe Coughi beskrev den unge kunde som høflig og genert, men også meget nysgerrig på forskellige musikgenere.

Butikken var den første som solgte Elvis-plader og i 1954 gik Elvis´ SUN udgivelser som varmt brød. I de første år af sin karriere kom Elvis ofte i butikken, for at tjekke salget af sine plader.

Poplar Tunes får stor succes, og i 70’erne har firmaet hele 7 butikker og over 100 ansatte. Men op gennem 0’erne lider butikkerne under et ændre indkøbsmønster hos forbrugerne, og selv gode ting har en ende. I 2011 lukker de to sidste Poplar Tunes-butikker. Endnu et offer for internettets indtog i pladebranchen.

 


Videre til næste anekdote
Presley Center Court

error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!